Castelul Schonbrunn Viena

Location: Schönbrunn, Wien, Austria
În anul 1642 soţia împăratului Ferdinand II a comandat construirea unui palat de vară şi a denumit această proprietate pentru prima dată "Schönbrunn". Palatul ridicat după asediul turcesc din anul 1696 şi parcul au fost reamenajate fundamental de Maria Theresia după anul 1743.

Construit dupa planurile arhitectului Fischer von Erlach, Castelul Schönbrunn este unul dintre cele mai frumoase complexe arhitectonice în stil baroc din Europa. Gradina zoologica infiintata in parc este una dintre primele din lume.In anul 1830 s-a nascut aici imparatul Franz Joseph, cel care s-a casatorit cu fermecatoarea Sisi si care a domnit in perioada 1848-1916. In Sala Oglinzilor a concertat Mozart pe vremea cand era un copil-minune, in varsta de numai sase ani.

Palatul care detine 1.441 de incaperi, face parte din patrimoniul cultural UNESCO, datorita importantei sale istorice, amplasarii sale unice si splendidului sau mobilier. Mobilierul si decoratiunile interioare in stil rococo (in special stucaturi albe cu ornamente de frunze din aur de 14 karate) sunt completate de candelabre de cristal de Boemia si de sobe de portelan.