Grota Albastra - Insula Capri

Location: Insula Capri, Provincia Napoli, Italia
Insula Capri, colţul de rai despre care lumea vorbeşte încă din vremuri mitologice, locul preferat de relaxare al împăraţilor romani şi, secole mai târziu, refugiul unde artiştii romantici şi-au găsit muza, se afla situata in Marea Tireniana si are doar 10 km. patrati.

De teama ca ar putea fi asasinat, imparatul roman Tiberius, s-a mutat si el in ultimii ani de viata pe insula Capri, unde a construit palatul Villa Jovis - Vila lui Jupiter pe varful Monte Tiberio, care coboara in mare de la o inaltime de 334 de metri, al doilea ca inaltime dupa Monte Solaro (589 m). Ramasitele palatului pot fi vizitate si in prezent, un bilet nu costa decat doi euro/persoana si este gratuit pentru cetatenii europeni sub 18 ani.O deschizatura de numai un metru inaltime si doi metri latime, aflata deasupra oglinzii apei, permite accesul cu ambarcatiuni mici (numai atunci când valurile sunt mici, iar marea este calmă) intr-o pestera cu o lungime de 54 de metri, o latime de 30 de metri si o inaltime de 15 metri, renumita Grota Albastra (Grotta Azzurra), cel mai celebru obiectiv turistic al insulei Capri.

Grota Albastra, folosită ca loc de scăldat personal al împăratului Tiberius, precum și ca templu marin, a fost decorată cu mai multe statui, existând zone de odihnă în apropiere de marginea peșterii. Trei statui ale zeilor mării din mitologia romană, Neptun și Triton, au fost descoperite pe fundul apei în 1964 și sunt expuse acum într-un muzeu din Anacapri.

Un tur al insulei Capri cu vizita la Grota Albastra poate fi achizitionat cu doar 16 EURO/persoana - www.capri.com