Palatul Dogilor Venetia

Location: Veneția, Italia
Palazzo Ducale flancheaza partea de est a Pietei San Marco , somptuoasa cladire, dupa cum a descris-o Byron, este cel mai maret si mai remarcabil exemplu de constructie in stil gotic din Venetia. Resedinta oficiala a dogilor si sediul guvernului in timpul republicii, palatul este acum o dovada elocventa a puterii si pompei Venetiei din perioada sa de glorie.In interior, cele trei aripi ale palatului scot la iveala o multime de camere si sali grandioase. Cea mai mare dintre acestea este Sala del Maggior Consiglio. Colectia de arta de aici ofera o anticipare a numeroaselor comori artistice raspandite in tot orasul, in special opere ale celor doi giganti venetieni - Jacopo Comin zis Tintoretto si Paolo Veronese.

Una dintre picturi, "Paradisul" pictata de Tintoretto, a fost timp de mai multi ani cea mai mare pictura din lume, o alta capodopera fascinanta este considerata "Rapirea Europei" a lui Veronese, situata in Anticollegio.Langa palat se afla fosta inchisoare ducala. Odata judecati si condamnati, prizonierii erau condusi spre celula pe acest pod ingust, acoperit. Cum aceasta le oferea prizonierilor ultima licarire de libertate, el a fost numit Puntea Suspinelor - Ponte dei Sospiri. Indiferent cat de trist a fost rolul sau initial, podul are acum un aer romantic, si este preferat de tinerii indragostiti, care se saruta sub pod (de obicei intr-o gondola), deoarece se spune ca astfel dragostea lor va dura.

Un tur al palatului ducal e perfect completat de o pauza de cafea. Cea mai faimoasa cafenea este cea a lui Florian, de ani de zile loc de intalnire pentru lumea moderna din Italia. Cea a lui Quadri, situata vizavi, a fost preferata de austrieci atunci cand au ocupat Venetia, in secolul al XIX-lea.