Palatul Regal Torino resedinta Casei de Savoia

Location: Torino, Italia
Nu chiar ca pe banda rulanta, ca masinile produse astazi aici, castelele dinastiei Savoia se insira unele dupa altele in orasul italian Torino si in imprejurimi: palatul Reale, palatul Carigano, palatul Madama si castelul de vanatoare Stupingi. Acestea nu sunt toate, dar ai de unde alege pentru a admira stilurile arhitectonice, fapt care le-a inclus in anul 1997 in Patrimoniul UNESCO.Palatul regal al Casei de Savoia a fost modernizat in mare masura de catre Madama Reale Christine Marie a Frantei in secolul al XVII-lea. Palatul a fost elaborat de catre Filippo Juvarra si include si aripa Palazzo Chiablese, resedinta Ducelui de Chablais, apoi a regelui Sardiniei - Carlo Felice si a Ducelui de Genoa.

Vechiul palat episcopal a devenit scaunul puterii si a fost extins foarte mult de catre Emmanuel Philibert, in scopul de a adaposti colectiile sale de arta. Emmanuel Philibert a murit in Torino in august 1580, iar tronul a fost preluat de catre fiul sau, care a fost cunoscut sub numele de Carol Emmanuel I, duce de Savoia.

Pentru a celebra casatoriile fiicelor sale Principesa Margareta si Printesa Isabella, in anul 1608, Emmanuel I a comandat construirea unui inel de porticuri care sprijinea o galerie deschisa. Victor Amadeus I, fiul sau, l-a succedat la conducerea ducatului de Savoia in 1630. Acesta si-a petrecut tineretea in Madrid, la curtea bunicului sau Filip al II-lea al Spaniei. Dupa decesul acestuia, ducesa vaduva s-a mutat in Palazzo Madama din Torino unde a murit in 1663.In timpul domniei lui Victor Amadeus al II-lea a fost creata Galeria Daniel, numita dupa Daniel Seiter, cel care a pictat tablourile murale. Sotia sa a fost nepoata lui Ludovic al XIV-lea, si a dat nastere lui Anne Marie d'Orleans.

Capela Sfantului Giulgiu, locul actual de pastrare a Giulgiului din Torino, a fost adaugata structurii in anii 1668-1694. Ajungand la Palatul Regal puteti vizita si Biblioteca Reale, Galleria Sabauda, frumoasele gradini ale acestuia si Muzeul de Antichitati.