Torino live webcam Obiective turistice Torino

Location: Torino, Italia
Torino, capitala Piemontului, oras autentic italian cu un usor aer galic datorat apropierii si legaturilor cu Franta, parte a ducatului lombard in timpul Evului Mediu, capitala provinciei fraceza Savoia in secolul XVI si capitala Italiei unite din 1861 pana in 1865, este in prezent centrul unora dintre cele mai de succes industrii ale Italiei, printre care compania de automobile Fiat. De asemenea, este centrul industriilor chimica, alimentara si metalurgica.

Fabricile din Torino se afla la distanta mare de centrul elegant al orasului, cu strazile sale largi si pietele frumoase, gradinile si parcurile unde vizitatorii pot sta la soare si pot deslusi spiritul acestui modern oras italian.

Simbolul orasului Torino, cladirea Mole Antonelliana situata pe Via Montenello, construita dupa Unificarea Italiei intre anii 1863 si 1889 de catre arhitecul Alessandro Antonelli, gazduieste in prezent marele Museo Mazionale del Cinema, considerat cel mi inalt muzeu din lume.Centrul vietii civice din Torino este moderna Via Roma, o strada pasaj cu magazine, care leaga Stazione Porta Nuova de Piazza Castello, o piata imensa in forma triunghiulara din timpul renasterii, realizata in 1584. Palazzo Madama, un castel din secolul al XV-lea, gazduieste Museo Civico di Arte Antica, din colectiile acestui muzeu face parte o copie a unei parti din vestita Cartea Orelor a ducelui de Berry, ilustrata de Jan Van Eyck. Alte cladiri frumoase sunt biserica baroca San Lorenzo, resedinta regilor Palazzo Reale, din sec. al XVII-lea, cladirea din balconul careia printul Carlo Alebrto a declarat razboi Austriei, in martie 1848 si Armeria Reale.Piazza San Carlo, una din cele mai importante din Torino, este dedicata lui San Carlo Borromeo, Arhiepiscopul sfant de Milano, care a aratat o devotiune speciala pentru Giulgiu. In aceasta piata, cu ocazia expunerii Sfantului Giulgiu, in dimineata zilei de 02 mai 2010 Papa Benedict al XVI-lea s-a intalnit cu cetatenii din Torino si a celebrat Liturghia. Datand din secolul XVII, piata include monumentul ecvestru al lui Emanuele Filiberto, creat de Carlo Marochetti in 1838, cladirea Solaro del Borgo, secolul XVII si bisericile baroce gemene: Santa Cristina (1639) si San Carlo (1619), de asemenea, adaposteste numeroase institutii economice si culturale, printre care se numara Intesa Sanpaolo si Institutul Goethe din Torino.In spatele Palatului Regal, in Piazza San Giovanni, se afla Domul din Torino si Campanila. Prima este o constructie a Renasterii, proiectata de toscanul Meo del Caprino. Catedrala a fost distrusa de foc in aprilie 1997, dar, din fericire, flacarile nu au cuprins Capella della Sacra Sindone unde se afla celebrul Giulgiu din Torino, giulgiul in care a fost invelit Cristos dupa crucificare.Capitala piemonteza include si un bogat Muzeu Egiptean, gazduit de Palazzo dell' Accademia delle Scienze, imediat langa Via Roma. Colectia adunata de Carlo Emanuele al III-lea include mormantul fascinant al arhitectului Kha. Acelasi palat contine si o colectie de pictura la etajul al doilea in Galeria Sabauda. Pentru un iz frantuzesc, agreabilul Parco del Valentino de pe malul raului Po contine multe carari si o gradina botanica. Muzeul masinilor - Carlo Biscaretti di Ruffia Museo Nazionale dell' Automobile detine printre numeroasele exponate primul Fiat din Italia care a castigat cea mai lunga cursa de automobile si un elegant Rolls-Royce Silver Ghost.

Pe dealul Monte dei Cappuccini, troneaza o biserica si o manastire de maici capucine de unde cu un autobuz sau un trenulet se merge spre Superga, unde se afla Basilica di Superga, un mare templu votiv de Juvarra, care gazduieste mormintele regilor Sardiniei si printesei de Savoia. Bazilica situata pe un deal inalt ofera o priveliste splendida a amfiteatrului natural al Alpilor.

Webcam Live Torino
podul Vittorio Emanuelle I, raul Po si biserica Gran Madre di DioPlay Video Live